X

Bộ đề thi vào lớp 10 các môn

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án


Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Haylamdo biên soạn và sưu tầm Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án được các Thầy/Cô giáo nhiều năm kinh nghiệm biên soạn và tổng hợp chọn lọc từ đề thi môn Tiếng Anh vào lớp 10 của các trường THPT trên cả nước sẽ giúp học sinh có kế hoạch ôn luyện từ đó đạt điểm cao trong kì thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Trường THPT ....

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút

(Đề thi số 1)

I. MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS (8 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the otlter three in pronunciation in each of the following questions.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Mark the letten A, B, C, ar D on your answer sheet to indicate the work far differs from the otlter three

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part thai needs CorreC/fon iii each of the follawing questions.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Mark the letter A, B, C, or D on your ‹inswer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8. It’s the ___ difficult exercise that they have ever done so far.

    A. more

    B. too

    C. most

    D. much

Question 9. How ___ does it cost you to go to school by bus every month?

    A. many

    B. often

    C. long

    D. much

Question 10. Uncle Mike ___ smoke cigarettes when he was young.

    A. used to

    B. isn’t used to

    C. wasn’t used to

    D. use to

Question 11. I wish you ___ join the trip to Son Doong Cave with us next Sunday.

    A. would

    B. will

    C. be

    D. can

Question 12. My son is quite___ in biology.

    A. interestingly

    B. interesting

    C. interest

    D. interested

Question 13. Some students in my class prefer ___ TV to playing sports.

    A. watched

    B. to watch

    C. watch

    D. watching

Question 14. We decided to hold a meeting ___ Monday.

    A. in

    B. on

    C. with

    D. at

Question 15. Jack ___ working for the local newspaper two months ago.

    A. stops

    B. stopped

    C. had stopped

    D. has stopped

Question 16. He tried hard, ___ he couldn’t win a gold medal at the European Championship.

    A. nor

    B. because of

    C. but

    D. in spite of

Mark the letter A, B, C, or D on your answen sheet to indicate the most suitabfe response to complete each of tlte following exchanges.

Question 17. Jacob is talking to Rosie after the Spanish speaking contest.

Jacob: “Congratulations on winning the first prize!” Rosie: “ ”

    A. What a pity!

    B. What can I do for you?

    C. You’re welcome.

    D. Thank you so much.

Question 18. Jason and Kate are at the cafeteria. Jason: “Let’s have a drink. What would you like?” Kate: “ ”

    A. It’s not good.

    B. Some coffee, please.

    C. No, it isn’t.

    D. Certainly. Here you are.

Mark the letter A, B, C, or D an your answ'er sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Mark the letter A, B, C, or D on your nnsiver sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlineJ irord(s) in each o/zâe/of/oa'fng questions.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Read the following passage and mark the letter A, B› C, or D on your answer sheet to inditate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

People often wonder whether they should choose to play a team sport or an individual sport. It really depends (23) what kind of person you are. In reality, the importance is finding what suits you best.

To begin with, team sports, like football and basketball, can be great fun. You have the (24) ____ to be with others as you practise and play together as a team. You learn to work with others, which teaches you to be more patient and understanding. In addition, you can share your successes and (25) ___ with your team.

On the other hand, individual sports, such as tennis and athletics, can help you feel proud of yourself and give you great satisfaction (26) you depend mainly on your own effort and determination. Finally, in individual sports, you set (27)____ goals, which helps you become more self- confident and independent.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Read the following passage and mark the fetter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

You can do a few things to make homework less stressful. First, be sure you understand what you have to do in your assignment. Write it down in your notebook if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected.

Second, use any extra time you have at school to work on your homework. Many schools have libraries that are specifically designed for students to study or to get their homework done.

Third, pace yourself. You need to plan your time. If it is a heavy homework day, you will need to devote more time to your homework.

Whenever you need some help, the first person you should ask for help is your teacher. Sometimes, it is good to have someone explain something that you are not completely sure of. In addition, you might also be able to get some help from another student. If there is a friend who is a good student, think about asking that person to study with you.

Question 28. In order to make homework less stressful, the first thing to do is ___

    A. to remember the deadline

    B. to understand what you have to do in your assignment

    C. to go to the school library as soon as possible

    D. to know who can do it for you

Question 29. If you have any extra time at school, you should

    A. spend time with your friends

    B. use it to make your day planner

    C. use it to understand the assignment

    D. study or get your homework done

Question 30. The word “devote” in the third paragmph can be best replaced by the word “___”.

    A. reduce

    B. spend

    C. develop

    D. waste

Question 31. When a student needs some help, the first person to ask for help is ___

    A. the best student at school

    B. his teacher

    C. a member in his family

    D. his frlend

Question 32. What is the main idea of the passage?

    A. Students can follow some advice to avoid worrying about homework.

    B. Students should ask their teachers for help when they need it.

    C. Students might get some help from their friends.

    D. Students can do their homework in school libraries.

II. WRITING (2.0 points)

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

Question 33. “Let’s help the homeless in the neighbourhood,” Maria said.

=> Maria suggested ........................................................................

Question 34. I last talked to him five months ago.

=> I haven’t .......................................................................................

Question 35. Michael is not tall, so he cannot become a pilot.

=> Michael is not …………………………………………………

Question 36. The students planted a lot of trees last school year.

=> A lot of trees ……………………………………………………

Write new sentences as similar as possible in meanfnQ to the original sentences, using the given words in brackets. Do not change the given words in any way.

Question 37. Linda is more careful than Elena. (careless)

=> ………………………………………………………………………….

Question 38. We are going back to Venice. It is a city in northeastern Italy. (which)

=> ………………………………………………………………………….

Question 39. He doesn’t know how to prepare for a presentation. He doesn’t feel confident. (If)

=> ………………………………………………………………………….

Question 40. Jim came to the show late. He could see the main part of his show.

(Although) => …………………………………………………………………………..

Đáp án

MULTIPLE CHOICE

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

WRITING

33. I haven’t talked to him for five months.

34. Michael is not tall enough to become a pilot

35. A lot of trees were planted by the students last school year

36. Maria suggested helping the homeless in the neighbourhood

37. We are going to back to Venice, which is a city in northeastern Italy.

38. Although Jim came to the show late, he could see the main part of the show

39. Elena is more careless than Linda

40. if he knew how to prepare for a presentation, he would feel more confident.

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Trường THPT ....

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the word or phrase that best completes each of the following sentences or do as directed. (2.0 pts)

1. I often go to school _________ foot.

    A. by

    B. to

    C. on

    D. with

2. They are keen ________ football. They often play football on Saturday and Sunday afternoons.

    A. at

    B. of

    C. on

    D. in

3. On Saturday, there is a meeting _________ 10.30 a.m. to 11.15 a.m.

    A. from

    B. between

    C. at

    D. in

4. - "That's an excellent drawing, Lan." - "........................................ ."

    A. Well done

    B. I'm sorry

    C. That's very kind of you to say so

    D. That's a good idea

5. These students have taken part in charity activities in their town, ......................?

    A. do they

    B. don't they

    C. have they

    D. haven't they

6. She _________ me what my name was.

    A. said

    B. told

    C. spoke

    D. asked

7. He spends a lot of time _____________ the website.

    A. surf

    B. surfing

    C. to surf

    D. surfs

8. The children are looking forward _________ on a trip to Ha Long Bay.

    A. to go

    B. going

    C. to going

    D. to be going

9. The examination is coming near. I think you _______ play games any more.

    A. shouldn't

    B. needn't

    C. should

    D. can

10. Young generation likes wearing jeans because they do not___________ easily.

    A. wear in

    B. wear on

    C. wear out

    D. wear off

11. Mary is _________ than her sister.

    A. more busy

    B. the busier

    C. busiest

    D. busier

12. Our teachers feel _______ that all of us will pass the entrance examination.

    A. bored

    B. hopeful

    C. sorry

    D. disappointed

13. They are the places _________ we visited last summer vacation.

    A. which

    B. when

    C. in which

    D. where

14. Life in the country is boring, _______ my grandparents like to live there.

    A. because

    B. so

    C. although

    D. however

15. Choose the word with the different stress pattern.

    A. weather

    B. father

    C. teacher

    D. canoe

16. Da Nang International Fireworks Competition___________ every two years.

    A. helds

    B. is held

    C. to hold

    D. was held

II. There is ONE mistake in each sentence. Pick it out and correct it. (1.0 pt)

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

III. Supply the correct form of the word in parentheses to complete each of the following sentences. (1.5 pts)

1. We decorated the house ........................... . (attraction)

2. It is ........................... to phone someone at night. (convenience)

3. He is one of the most energetic ............................. . (active)

4. We felt ........................ after the long trip. (exhaust)

5. It was .................. of you to leave the door open! (care)

6. He takes ......................... from the beauty of the nature. (inspire)

IV. Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the box. (1pt)

1. I will phone you when she ............................. here tomorrow.

2. My family ..................NhaTrang several times.

3. Her mother ............................... the dishes while her father was sweeping the floor yesterday afternoon.

4. It's so annoying. My younger brother ...........always............his homework.

V. Read the text and do the task as directed. (1.5 pts)

All early television was broadcast in black and white. Color television was possible, but it was too complicated and of very poor quality until the middle of the 1950s. Color television broadcasts began in the United States in 1954, in Japan in 1960, and in Europe in 1967.

The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969, and now television programs are transmitted all over the world immediately through the system of satellites that transmit the signals from the earth, through space, and back to the earth. More people now get their news and information through television than through newspapers and radio. The development of television is one of the most rapid and exciting events of our century.

True (T), False (F) or No information (NF)?

1. Television used to be broadcast white and black._____

2. Color television began in Asia in 1969._____

3. Color television broadcasts began in the United States before 1954.____

4. The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969.____

5.Thanks to the satellites,TVprograms are transmitted around the world immediately.____

6. Fewer people now get their news and information through television than through newspapers and radio. ___

VI. Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks. (1.5 pts)

Hi everyone,

I've been in Paris for over a week now and I'm having a great excursion In the first few days I did quite a lot of (1)...............: the Eiffel Tower, Notre Dame. and all the usual tourist attractions. Most places are absolutely (2) .......... with tourists, so yesterday I decided to have a look round the shops.

Today I've been to a couple of interesting art (3) ........... I got lost on my way back to the hotel, but it didn't matter because I discovered a really fascinating market with lots of little stalls, selling just about everything from apples to antiques.

I ate in the hotel the first night but usually I (4) ................for dinner - the restaurants are great and I can get a set meal for less than 25 euros. I'm afraid I've (5) .......... a lot of money, but it's a great place. You'll be able to see for yourself (6)........ I get back - I've taken lots of photos. .

I hope you're all well. I'll write again next week.

Love,

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

VII. Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence. (1.5 pts)

1. I would like you to close the window.

Would you mind ......................................................................................?

2. They don't have much time for revising the lessons because they chat too much.

If they didn't .............................................................................................. .

3. Despite trying a lot, he didn't pass the last exam.

Although ................................................................................................. .

4. It is over 10 years since his grandfather died.

His grandfather .......................................................................................... .

Đáp án

I.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

II.

     1. beautiful – beautifully

     2. to do – doing

     3. is – are

     4. smoking – to smoke

III.

     1. attractively

     2. inconvenient

     3. actor

     4. exhausted

     5. careless

     6. inspiration

IV.

     1. reaches

     2. have visited

     3. was washing

     4. is … forgetting

V.

1T       2F       3F       4T       5T       6F

VI.

1B       2D       3D       4A       5B       6D

VII.

1. Would you mind closing the window?

2. If they didn’t chat too much, they would have had time for revising the lessons

3. Although he tried a lot, he didn’t pass the last exam

4. His grandfather has died for over ten years

Sở Giáo dục và Đào tạo .....

Trường THPT ....

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 90 phút

(Đề thi số 3)

PART A: PHONETICS

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Write your answer in the column on the right. (0,5 pt.)

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

II. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress. Write your answer in the column on the right. (0,5 pt.)

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences. Write your answer (A, B, C or D) in the box provided. (1,6 pts.)

1. Is Mary a friend of .............. ?

    A. you

    B. your

    C. yours

    D. you’re

2. Vietnamese people are always proud ................ Vietnam’s traditions and customs.

    A. in

    B. of

    C. on

    D. at

3. London is the city ..................... I have visited several times.

    A. in which

    B. where

    C. in that

    D. which

4. They wish they .................. have to work hard to earn money.

    A. couldn’t

    B. can’t

    C. don’t

    D. didn’t

5. My little brother enjoys ................ museumsand art galleries

    A. visiting

    B. to visit

    C. visit

    D. visited

6. That part of the park .................. several times this year.

    A. is repaired

    B. has been repaired

    C. was repaired

    D. repaired

7. My new car is more .................... than the one I had before.

    A. economic

    B. economy

    C. economical

    D. economically

8. They .................. alldayswimming and sunbathing on the beach.

    A. passed

    B. used

    C. took

    D. spent

9. We didn’t .................... to the station in time to catch the train.

    A. get

    B. reach

    C. arrive

    D. leave

10. Do you know what time the train for London?

    A. gets

    B. reaches

    C. arrives

    D. leaves

11. The policeman warned us ..................... there.

    A. to not go

    B. not to go

    C. not go

    D. not go to

12. She is very good ................. tennis. She never loses when playing with her friends.

    A. at

    B. for

    C. in

    D. on

13. If we ................ thewater,we will have no fresh water to use.

    A. polluting

    B. pollution

    C. pollute

    D. polluted

14. ‘Why are you driving so fast?’ ’

    A. being hurry

    B. in a hurry

    C. in hurry

    D. hurry

15. Do you know ......................?

    A. how old is the earth

    B. how old was the earth

    C. how old the earth is

    D. how old the earth was

16. The harder you try, ……………...

    A. the most success you achieve

    B. you achieve the more success

    C. the more success you achieve

    D. the better you achieve success

II. Give the correct form of the word in brackets to complete each of the following sentences. Write your answer in the place provided below. (1 pt.)

1. After the earthquake, thousands of people in this area became (home) .

2. The media help increase the (popular) of sports and games.

3. She is very happy because her application for a (scholar) has been accepted.

4. The roads are rough in (mountain) areas, so it’s hard to travel by car.

5. He is one of the most effective (activity) in this campaign.

6. She made a deep (impress) on the members of the club.

7. My sister is a good singer. She sings very (beauty).

8. To be a good writer you need to be (imagine) .

9. Should English be a (compel) foreign language in Vietnam?

III. Circle the underlined word/phrase that is incorrect in each sentence and correct it. Write your corrections in the column on the right. (1 pt.)

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

IV. Put each verb in brackets in the correct tense or form. Write your answer in the box provided. (1 pt.)

A. This is the first time I (1.read) a novel (2.write) by an American writer.

B. The last time we (3.see) him in public, he (4.wear) a black suit.

C. Would you mind (5.tell) your children (6.keep) quiet for a moment?

D. Unless you study hard, you (7.not pass) the coming exam.

E. She will visit us as soon as she (8.arrive) in Hanoi.

F. What (9.be) for dinner? It (10.smell) very delicious.

PART C: READING

I. Read the following passage and choose the best answer for each blank. Write your answer (A, B, C or D) in the box provided. (1pt.)

More and more people are discovering that sharing and talking about their favorite books with others can be as rewarding as the act of reading …1… . For people who feel that they are too busy to sit down with a book, a book club helps them schedule time to read , others have gained self-confidence by …2… in or leading a discussion. And most people enjoy the chance to …3… new friends.

A successful book club should have a group that is small enough so even the quiet people can be heard, but also big enough for many different …4… . The best arrangement is a …5… of ages, sexes, and backgrounds for more reading variety and livelier discussions.

The book club could …6… in one subject or type of books, like mysteries, science fiction, or biographies. Or the members could read books of all types, as long as the book is highly recommended by someone who thinks it would be …7… discussing.

Some book clubs meet in places like bookstores, public libraries or restaurants, but most have their meetings in members’ homes. This approach simply …8… more privacy and time for longer meetings. To make the meeting go smoothly, a leader should be …9… The leader will usually start the discussion by asking what the author’s main idea was. Book club members should never be afraid to offer their opinions, even if they don’t like the book. They just need to prepare to explain …10… they did not like something.

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

Read the following information carefully and then decide whether each statement true (T) or false (F). (1 pt.)

IMPORTANT INFORMATION FOR PASSENGERS

Arrival

When the plane lands, you are requested to keep your seat belt fastened until the light goes off and remain in your seat until the plane stops moving. This is for your own comfort and safety.

Leaving the airport

If you are ending your journey at this airport, you should go up to the escalator to passport control and customs. If you are traveling further by rail or coach, you will find an information desk outside the customs hall, as well as a bank where you can change money.

Catching another flight

If you are planning to change planes, you should follow the signs to the waiting lounge, where you should check in and wait to board your connecting flight. There will be an announcement when your flight is due to take off. Our ground staff will be happy to help you.

Leaving the plane

All passengers leaving the plane should make sure that they take everything with them. If you have checked in any luggage, you should remember to collect it from the baggage area inside the airport.

Continuing on this flight

We regret that passengers who are continuing their journey on this flight may not get off the plane. You may not smoke while the plane is on the ground.

Thank you for flying with us. We hope to be able to welcome you on board again soon.

1. _____ All passengers must leave the plane.

2. _____ You must wait until the light goes off before undoing your seat belt.

3. _____ Passengers who are leaving the airport must first go to passport control.

4. _____ Passengers continuing by another plane must go through customs.

5. _____ You can change money before you go to passport control.

6. _____ You must go up to the escalator to the waiting lounge if you are changing planes.

7. _____ Passengers in the waiting lounge will hear an announcement when their plane is due to take off.

8. _____ No one is allowed to smoke in the airport.

9. _____ Passengers should remember to collect the luggage that has been checked in from the baggage area.

10. _____ Passengers leaving the plane should check that they have not left anything behind.

PART D: WRITING

I.Complete the second sentence, so that it has a similar meaning to the first one, using the words given. (1,4 pts.)

1. It was such lovely weather that we decided to spend the day on the beach.

The weather__________________________________________________________

2. Since he was careless, John lost his job.

Because of_________________________________________________________________

3. ‘I’ll ring you tomorrow,’ Mary said to me.

Mary said to me that__________________________________________________.

4. She doesn’t know how to get access to the Internet.

She wishes____________________________________________________________

5. The mechanic is repairing his car.

His car________________________________________________________________

6. Although it was raining heavily, the match continued until the last minute.

Despite________________________________________________________________

7. That man used to work with me when I lived in New York.

That is the man_________________________________________________________.

II. Arrange the given words in the correct order to make a meaningful sentence. (1 pt.)

1. read/ The/ also/ passage/ asked/ examiner/ the/ to/me/ .// (9 words)

………………………………………………………………………………………………

2.reaches/ called/ tropical/ per/ typhoon/ storm/ it/ kilometers/ a/ a/ is/ 120/ When/ Asia/ hour/ in/. //(16 words)

………………………………………………………………………………………………

3.village/ wonderful/ Internet/ world/ of/ making/ life/ The/ our/ invention/ a/ a/ modern/ is/ small/. //(15 words)

………………………………………………………………………………………………

4. baths/ showers/ I/ as/ as/ taking/ twice/ suggest/ because/ water/ use/ showers/ much/ .// (13 words)

………………………………………………………………………………………………

5.way/ things/ reduce/ think/ is/ recycle/ the/ to/ to/ I/ garbage/ best / . // (12 words)

………………………………………………………………………………………………

Đáp án

PART A: PHONETICS

I. 0.5 pt. (0.1 point/answer)

1. B       2. A       3. D       4. B       5. A

II. 0.5 pt. (0.1 point/answer)

1. C       2. D       3. A       4. D       5. B

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

I. 1.6 pts (0.1 point/answer)

1. C      2. B      3. D      4. D      5. A      6. B      7. C      8. D

9. A      10. D      11. B      12. A      13. C      14. B      15. C      16. C

II. 1 pt. (0.1 point/answer)

    1. homeless

    2. popularity

    3. scholarship

    4. mountainous

    5. activists

    6. impression

    7. beautifully

    8. imaginative

    9. compulsory

    10. national

III.1 pt. (0.1 point/answer)

    1. A => go

    2. C => as old as

    3. B => for

    4. B => who

    5. D => were

    6. A => comes

    7. C => made

    8. B => such

    9. C => equal

    10. D => do they

IV. 1 pt. (0.1 point/answer)

Bộ đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2021 có đáp án

PART C: READING

I. 1 pt. (0.1 point/answer)

1. B       2. A       3. B       4. D       5. A

6. C       7. C       8. A       9. D       10. B

II. 1 pt. (0.1point/answer)

1. F       2. T       3. T       4. F       5. F

6. F       7. T       8. F       9. T       10. T

PART D: WRITING

I. 1.4 pts. (0.2 point/answer)

1. The weather was so lovely that we decided to spend the day on the beach.

2. Because of being careless/ his carelessness, John lost his job.

3. Mary said to me that she would ring me the following day/ the day after.

4. She wishes she knew how to get access to the Internet.

5. His car is being repaired by the mechanic.

6. Despite the heavy rain, the match continued until the last minute.

7. That is the man who used to work with me when I lived in New York.

II. 1 pt. (0.2 point/answer)

1. The examiner also asked me to read the passage. (9 words)

2. When a tropical storm reaches 120 kilometers per hour, it is called a typhoon in Asia. (16 words)

3. The Internet making our world a small village is a wonderful invention of modern life. (15 words)

4. I suggest taking showers because baths use twiceas much water as showers. (13 words)

5. I think the best way to reduce garbage is to recycle things. (12 words)

Xem thêm các đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chọn lọc, có đáp án hay khác: